Black jack spelen

Blackjack is een kaartspel. Het doel van dit gokspel is om zo dicht mogelijk bij het getal 21 te komen. Sommigen zullen dit spel dan ook misschien kennis als eenentwintigen. De waarde van een kaart wordt als volgt bepaald: heb je een kaart met een plaatje? Dan is de waarde van deze kaart 10. De overige kaarten zijn het aantal punten waard dat op de kaart staat. De enige uitzondering is de aas. Deze is 11 punten waard in dit spel.

Black Jack Spelen

Een spel begint altijd met de bank, ook wel de dealer genoemd, die de kaarten verdeelt. De dealer geeft elke speler, van links naar rechts, zijn eerste kaart. De dealer geeft zichzelf hierbij ook een kaart. Vervolgens geeft de dealer alle spelers, en zichzelf, de tweede kaart. Heb je al gelijk een aas en een kaart met de waarde 10 liggen? Top, dan heb je blackjack! Heb je dit nog niet? Dan heb je twee keuzes: hitten of standen. Wanneer je hit geeft de dealer je nog een kaart. Wanneer je stand slaat de dealer je over en verandert de totaalwaarde van je kaarten niet. Het doel van het spel is om zo dicht mogelijk bij het magische getal 21 te komen. Je wint het spel wanneer je een hogere waarde aan kaarten dan de dealer hebt. Maar let op! Je mag niet over de 21 heen. Gebeurt dit wel? Dan heb je automatisch verloren en ben je jouw inzet kwijt.

Meer weten over de spelregels van andere gokspellen? We hebben ook de spelregels van poker en de spelregels van roulette voor je op een rijtje gezet!