Wedden op voetbalwedstrijden

Wedden op voetbalwedstrijden voegt heel wat extra spanning en spelbeleving toe aan een wedstrijd. Als je echt voetballiefhebber bent, betekent dit niet meteen dat je ook een goede gokker bent. Belangrijk bij het wedden op voetbal is om objectief te blijven en strategisch in te zetten. Zonder je beslissingen te laten kleuren door je favoriete club of speler. Voordat je echt gaat gokken op voetbal en gaat inzetten op wedstrijden, is het slim om je in te lezen over basisstrategieën. Wat zijn de manieren om succesvol en winstgevend te zijn wedden op voetbal? Wij helpen je graag verder.

 

Wedden op voetbal - wedden op sport

Online voetbalwedden

Je ziet nog wel eens“ouderwetse” wedkantoren: een soort kroeg waar je met vrienden kijkt, drinkt en wedt tijdens een wedstrijdje voetbal. Wat ons betreft de mooiste vorm van voetbalwedden.

Toch wordt online voetbalwedden stukken populairder. Denk aan de WK-poules waar veel vriendengroepen en collega’s aan meedoen. Volgens wedders maakt het de wedstrijden spannender en interessanter, ook als het je niet per se om de winst gaat.

Er zijn online veel bookmakers die weddenschappen aanbieden. Je kunt wedden op erg uiteenlopende zaken. Van uitslagen van wedstrijden, tot op het aantal vrije trappen en doelpunten. Maar ook op specifieke spelers, handelingen en transfers. 

Voetbalwedden en bookmakers

Bookmakers zijn verantwoordelijk voor alles wat met sportweddenschappen te maken heeft. Jij komt om te gokken, de bookmaker regelt de rest.  

Hun voornaamste taak is om te zorgen dat jouw weddenschap veilig en legaal is. Maar nog een taak is het bepalen van de quoteringen (odds): hoeveel win je als jouw weddenschap correct is? Staan de odds bijvoorbeeld op 1.5? Dan krijg je voor iedere euro die je inzet, €1,50 winst. 

Met gunstige quoteringen proberen bookmakers je te verleiden om bij hen te gaan wedden. Maar aan de andere willen ze zo min mogelijk  uitbetalen als je wint. Het is dus goed om je voor te bereiden en uit te zoeken waar 1) de quoteringen goed zijn, 2) de voorwaarden voor uitbetaling eerlijk zijn en 3) de bookmaker betrouwbaar is. 

Tips bij voetbalwedden

  1. Ga niet prat op statistieken. Voetbal weddenschap statistieken zijn een goede leidraad om de uitslag te voorspellen. Toch weet je nooit hoe een wedstrijd loopt, dus vertrouw niet blind op de statistieken uit de historie.  In het voetbal wedden bestaan geen garanties. 
  2. Ga slim om met je budget. Stel dat je met 20 euro begint, dan is handig om je inzet te verspreiden. Hierbij kies je voor een strategie die je ook echt helpt om je verliezen te beperken. 
  3. Vergelijk verschillende bookmakers. Bekijk de quoteringen en voorwaarden van verschillende bookmakers om jouw winst te maximaliseren. Meld je eventueel aan bij meerdere bookmakers, maar let goed op dat ze betrouwbaar zijn. 
  4. Reken de odds en value uit. Voetbalwedden is kansberekening. Dus je zult moeten berekenen of de odds een goede waarde vertegenwoordigen, en welke odds het meest interessant zijn. Oftewel: hoeveel krijg je uitbetaald bij winst, en hoe groot is de kans op winst? Het is aan jou om in te zetten op weddenschappen met de hoogste winkans én de hoogste value. 
  5. Wees objectief. Natuurlijk juich je voor je favoriete voetbalteam of speler. Maar het is niet slim om altijd op dit team of deze speler te wedden. Probeer cijfermatig en objectief beoordelen wat je winkansen zijn bij een wedstrijd. 
  6. Begrijp hoe odds bepaald worden. Bookmakers bepalen hun odds op basis van de verwachte inzetten, niet op basis van hun eigen inschatting van de teams. Sommige bookmakers passen zelfs de odds aan op basis van de inzetten. Hoe meer mensen op een bepaalde uitslag inzetten, hoe lager de winst die daar aan toe wordt gekend.